Wednesday, January 7, 2015

Sallate me rravaneli (rrepka te vogla te kuqe)

Per 800g rravaneli: 

vaj 4 luge gjelle
uthull 2 luge gjelle
salce kosi 2 luge gjelle
qepe te njoma 2-3 cope mesatare
kripe


Rravanelet pastrohen nga gjethet dhe maja, lahen e priten ne feta, vendosen ne pjate duke u hedhur siper qepe te njoma te grira ne forme rethi, vaj e uthull.  Kjo sallate behet edhe me e shijshme  duke i hedhur ne vend te uthulles salce kosi to holluar pak, si dhe majdanoz te grire holle.  Per ta zbukuruar pjaten ne kte lloj sallate, rravaneleve mund t'u hiqet lekura.  Meqenese e ka cipen e kuq ajo del nje vije e kuqe nje e bardhe.

Shenim:  Sallata me rravanele mund te pergatited edhe e perzier ma tranguj turshi.

No comments:

Post a Comment