Mish i prere ne thela kaurdiset me qepe te grire holle. Pasi te kete zene pak kore te kuqe, I shtohet
miell, kaurdiset dhe pak, hidhen domate te quarara e te grira ose pak salce
domatesh, shtohet uje sa te mbulohet mishi, kripe, piper, 1 flete dafine dhe
lihet te zieje ne zjarr te ngadalte.
Bizelet a pastruara (kokrra) vendosen ne tenxhere me uje te vale dhe
ziejne derisa te jane gati; lihen te ftohen pak ne lengun e vet qe te mos
vyshken kokrrat, kullohen dhe hidhen te mishi.
Shtohet koper e grire, pastak vihet kapaku dhe lihen to ziejne se bashku
5-6 minuta. Ne kete menyre kokrrat e
bizeles mbeten jeshile dhe te buta.
Bizelet ziejne vec, sepse gjate zierjes ne uje me krip e salce ato
forcohen e nxihen. Ne fund I hedhet
koper.
Per 4-5 persona duhen:
Mish 500 gram, bizele 1.5 kg, qepe 1 kokerr, vaj 4-5 luge
gjelle, miell 1 luge gjelle, domate 3-4 kokrra, kripe, piper, koper.
No comments:
Post a Comment