Wednesday, January 3, 2018

Mish me bizele kokerr



Mish i prere ne thela kaurdiset me qepe te grire holle.   Pasi te kete zene pak kore te kuqe, I shtohet miell, kaurdiset dhe pak, hidhen domate te quarara e te grira ose pak salce domatesh, shtohet uje sa te mbulohet mishi, kripe, piper, 1 flete dafine dhe lihet te zieje ne zjarr te ngadalte.  Bizelet a pastruara (kokrra) vendosen ne tenxhere me uje te vale dhe ziejne derisa te jane gati; lihen te ftohen pak ne lengun e vet qe te mos vyshken kokrrat, kullohen dhe hidhen te mishi.  Shtohet koper e grire, pastak vihet kapaku dhe lihen to ziejne se bashku 5-6 minuta.  Ne kete menyre kokrrat e bizeles mbeten jeshile dhe te buta.  Bizelet ziejne vec, sepse gjate zierjes ne uje me krip e salce ato forcohen e nxihen.  Ne fund I hedhet koper.


Per 4-5 persona duhen:

Mish 500 gram, bizele 1.5 kg, qepe 1 kokerr, vaj 4-5 luge gjelle, miell 1 luge gjelle, domate 3-4 kokrra, kripe, piper, koper.
 

No comments:

Post a Comment