Tave e Elbasanit pergatited me mish qengji os dashi. Po te jet me
mish qengji, ai piqet drejtperdrejt ndersa me mish dashi zihet me pare. Mishi prited ne thela, vendoset ne tepsi, I hidhet
persiper gjalpe dhe futed ne furre ose ne tave me korent. Here pas here I hidhet nga pak uje qe te mos
thahet. Pasi te piqet, hiqet nga furra.
Ne tenxhere me gjalpe kaurdiset pak miell derisa zverdhet,
por jo te skuqet; shtohet lengu I mishit te pjekur I holluar me uje, perzihen
dhe valojne derisa te krijohet nje salce e trashe. Hiqet nga zjarri, ftohet dhe pastaj shtohet
kos, veze, kripe dhe perzihen mire. Ne
tave hidhet pak oriz gjysme I zier, radhiten thelat e mishit, siper hidhet masa
e pergatitur, pak gjalpe dhe piqet ne furre.
Ne qofte se eshte mish dashi, ai me pare duhet te zieje,
Redh 10-15 minute para perfundimit te zierjes se mishit, hidhet pak oriz. Ne tenxhere rehen veze, shtohet miell, kos,
leng mishi, gjalpe dhe kripe.
Copat e mishit vendosen ne tave se bashku me orizin; mbi to
hidhet masa a pergatitur dhe gjalpe I fresket.
Piqet ne furre derisa ne siperfaqe te krijohet nje cipe e kuqe.
Per 4-5 persona duhen:
Mish 500 gram, gjalpe 2 luge gjelle, veze 2 kokrra, kos 3
gota uji, miell 2 luge gjelle, oriz 1 luge gjelle, kripe.
No comments:
Post a Comment