Wednesday, January 3, 2018

Qengj Frikase:



Mishi I qengjit prited ne thela dhe kaurdiset pak me gjalpe, po jot e skuqet.  Pastaj shtohet uje I nxehte derisa te mbulohet mishi, hidhet piper kokerr dhe vihet ne zjarr te ngadalte.   Ne gjysmen e zierjes se mishit hidhen qepe te vogla (qepujka) os te bardhat e qepeve te njoma, karota te prera ne kubike, selino dhe pak patate te prera ne kubike.  Ne fund shtohen pak koper dhe gjella lihet te zieje ne zjarr te ngadalte deris mishi dhe perimet te jene gati.

Ne nje tenxhere me gjalpe kaurdiset pak miell, por jo te skuqet, hiqet nga zjarri dhe si ftohet, hidhet qumesht I vaket, perzihet, pastaj shtohet lengu I mishit, vihet ne zjarr dhe duke e perzier ngrohet derisa te trashed.  Lihet to zieje 2-3 minuta, hiqet nga zjarri, ftohet pak dhe rregullhen te verdhat e vezeve, leng limoni ose limontoz.

Salca hidhet ne tenxheren me mish e perime por nuk duhet te vloje perseri.  Ne fund gjella sperkated me koper e piper te zi.

Per 4-5 persona duhen:

Mish 500 gram, gjalpe 2 luge gjelle, qepe 2-3 cope, karota 2-3 cope, selino 1 rrenje, patate 2-3 kokrra, miell 2 luge gjelle, qumesht 1 filxhan caji, veze 1 kokerr, koper 1 tufe, piper, kripe

No comments:

Post a Comment