Mishi I qengjit prited ne thela dhe kaurdiset pak me gjalpe,
po jot e skuqet. Pastaj shtohet uje I nxehte
derisa te mbulohet mishi, hidhet piper kokerr dhe vihet ne zjarr te
ngadalte. Ne gjysmen e zierjes se
mishit hidhen qepe te vogla (qepujka) os te bardhat e qepeve te njoma, karota
te prera ne kubike, selino dhe pak patate te prera ne kubike. Ne fund shtohen pak koper dhe gjella lihet te
zieje ne zjarr te ngadalte deris mishi dhe perimet te jene gati.
Ne nje tenxhere me gjalpe kaurdiset pak miell, por jo te
skuqet, hiqet nga zjarri dhe si ftohet, hidhet qumesht I vaket, perzihet,
pastaj shtohet lengu I mishit, vihet ne zjarr dhe duke e perzier ngrohet derisa
te trashed. Lihet to zieje 2-3 minuta,
hiqet nga zjarri, ftohet pak dhe rregullhen te verdhat e vezeve, leng limoni
ose limontoz.
Salca hidhet ne tenxheren me mish e perime por nuk duhet te
vloje perseri. Ne fund gjella sperkated
me koper e piper te zi.
Per 4-5 persona duhen:
Mish 500 gram, gjalpe 2 luge gjelle, qepe 2-3 cope, karota
2-3 cope, selino 1 rrenje, patate 2-3 kokrra, miell 2 luge gjelle, qumesht 1
filxhan caji, veze 1 kokerr, koper 1 tufe, piper, kripe
No comments:
Post a Comment