Kreni rrited ne rrenje si karotat,
por ngjyren e ka pak si te bardhe dhe me nyja.
Ka shije djegese te kendshmen, eshte dezinfektues, ka shije pikante dhe
hap oreksin.
Kreni I pastruar grihet ne rende
te shpeshte, qe te behet si pure dhe mbulohet qe te mos nxihet. Ne nje ene me fund sferik hidhet ajke qumshi
ose salce kosi, kripe, pak sheqer, uthull.
Punohet mire dhe aty shtohet pureja e krenit. Kjo salce perdoret per te shoqeruar mishin e
derrit te zier te ftohte, proshuten, sallamet etj. Kreni mund te perdoret dhe thjeshte, pa ajke
e salce kosi; ne kete rast vihet ne ane
te pjates ne sallata te ndryshme.
Per 2 cope kreni mesatare:
Ajke ose salce kosi 2 luge gjelle,
sheqer 1 luge kafeje, uthull 1 luge gjelle, kripe.
No comments:
Post a Comment