Comleku zakonisht pergatited me
mish vici dhe me qepe te vogla sa nje kokerr arre. Ne mungese te tyre mund te perdoren qepe te
thata te prera katersh.
Thelat e mishit
skuqen ne tigan me vaj te nxehte, sa te krijohet kore e kuqe, pastaj vihet ne
tenxhere. Ne yndyren qe ka mbeture nga
mishi, skuqen qepet dhe vendosen perbri mishit.
Tenxherrja vihet ne zjarr, shtohen thelpinj huthra, piper I zi, spec I kuq,
pak kanelle dhe shuhen me uthull. Pastaj
hidhet pak salce domatesh, uje dhe perzihen me luge druri. Ne fund vihet kapaku, anet e te cilit zihen
me brum ose perdoret tenxherja me presion. Comleku del me I shijshem kur
pergatied ne ene balte.
Per 4-5 persona duhen:
Mish 500g, qepe 1k, hudhra 1 kokerr, vaj 4-5 luge gjelle,
salce 1 luge kafeje, pak spec, uthull 3-4 luge gjelle, kanelle, kripe, piper, 2
flete dafine.
No comments:
Post a Comment