Sunday, January 7, 2018

Mish Comlek



Comleku zakonisht pergatited me mish vici dhe me qepe te vogla sa nje kokerr arre.  Ne mungese te tyre mund te perdoren qepe te thata te prera katersh.

            Thelat e mishit skuqen ne tigan me vaj te nxehte, sa te krijohet kore e kuqe, pastaj vihet ne tenxhere.  Ne yndyren qe ka mbeture nga mishi, skuqen qepet dhe vendosen perbri mishit.  Tenxherrja vihet ne zjarr, shtohen thelpinj huthra, piper I zi, spec I kuq, pak kanelle dhe shuhen me uthull.  Pastaj hidhet pak salce domatesh, uje dhe perzihen me luge druri.  Ne fund vihet kapaku, anet e te cilit zihen me brum ose perdoret tenxherja me presion. Comleku del me I shijshem kur pergatied ne ene balte.


Per 4-5 persona duhen:

Mish 500g, qepe 1k, hudhra 1 kokerr, vaj 4-5 luge gjelle, salce 1 luge kafeje, pak spec, uthull 3-4 luge gjelle, kanelle, kripe, piper, 2 flete dafine.

No comments:

Post a Comment