Mishi prited ne thela, kaurdiset me
qepe, shtohet pak salce domate os domate te grire holle, kripe, piper, dafine,
uje sa te mbulohet mishi dhe lihet te zieje ne zjarr te ngadalte.
Nderkaq pergatiten patated te cilat
pastrohen, lahen, priten ne feta me trashesi 1 cm dhe skuqen lehte me yndyre
ose jo. Ne tave vendosen thelat e
mishit, mbi to patated, kripe, piper, pak spec I kuq dhe ne fund lengu i
mishit. Tava lihet ne furre per gjysme ore.
Pasi piqet, gjyveci vihet ne pjate dhe sperkated me lengun e vet e
majdanoz te grire holle.
Per 4-5 person duhen:
Mish 500g, patate 1.5 kg, vaj 4-5
luge gjelle, qepe 1 kokerr, salce domatesh 1 luge gjelle jo e plote, kripe,
piper I zi, spec I kuq, majdanoz.
No comments:
Post a Comment