Sunday, January 7, 2018

Gulash



Gulashi pergatited me mish vici tul, pjeset e buta.  Mishi prited ne kubike mesatare 4-5 copa per racion.  Kaurdisite lehte dhe hidhet ne tenxhere.  Ne lyren e mbetur kaudiset qepa, hidhen hudhra, pak miell, shuhet me vere, hidhen domate ose salce, kripe, piper, dafine, uje dhe si te marre vale shtoehet mishi.  Mishi zihet mbuluar me kapak dhe gjella del pak me leng.

Ka dy menyra:

E para, nga fundi I zierjes mishit I hidhen patate, karota te prera ne form sferike dhe bizele te ziera me pare.

Menyra e dyte, qe ka me paraqitje; zihen perimet te prera ne forme sferike dhe kalohet sote me pak lyre.  Ne mes te pjates vihet mishi dhe anash perimet, duke I lagur me salcen e vet.  Sipas deshires mund ti hidhet dhe uje, spec djeges.


Per 4-5 persona duhen:

Mish 4-5 copa per person (150 g  per person), vaj 3-4 luge gjelle, qepe 1 mesatare, miell 1 luge gjell, vere 1 filxhan kafeje, hudhra 3-4 thelpinj, salce ½ luge gjelle, kripe, piper, dafine.  Garniture sipas deshires.

No comments:

Post a Comment