Gulashi pergatited me mish vici
tul, pjeset e buta. Mishi prited ne
kubike mesatare 4-5 copa per racion.
Kaurdisite lehte dhe hidhet ne tenxhere.
Ne lyren e mbetur kaudiset qepa, hidhen hudhra, pak miell, shuhet me
vere, hidhen domate ose salce, kripe, piper, dafine, uje dhe si te marre vale
shtoehet mishi. Mishi zihet mbuluar me
kapak dhe gjella del
pak me leng.
Ka dy menyra:
E para, nga fundi I zierjes mishit I
hidhen patate, karota te prera ne form sferike dhe bizele te ziera me pare.
Menyra e dyte, qe ka me paraqitje;
zihen perimet te prera ne forme sferike dhe kalohet sote me pak lyre. Ne mes te pjates vihet mishi dhe anash
perimet, duke I lagur me salcen e vet.
Sipas deshires mund ti hidhet dhe uje, spec djeges.
Per 4-5 persona duhen:
Mish 4-5 copa per person (150
g per person), vaj 3-4 luge gjelle, qepe
1 mesatare, miell 1 luge gjell, vere 1 filxhan kafeje, hudhra 3-4 thelpinj,
salce ½ luge gjelle, kripe, piper, dafine.
Garniture sipas deshires.
No comments:
Post a Comment